Propaganda stunt van Stichting Aqua Familia op park Driestar vanwege petitieactie.

 “Dat positieve geluid wil hij - tegenover alle twijfels en kritiek die de laatste tijd ook te beluisteren valt - graag laten horen. Daarom heeft de stichting, die de belangen van de 63 huiseigenaren behartigt, een brief gestuurd naar de gemeenteraad van Middelburg. Want de tegenstanders dreigen de overhand te krijgen in de publieke opinie, vreest de stichting. Verkeersproblemen, die zijn er nu al, zegt Algra. En van de ruim 13.000 ondertekenaars van een petitie tegen de bouw van Waterpark wonen de meesten niet in de buurt, merkt de stichting op”.

Zo kopte de PZC krant afgelopen dinsdag.

 

Maar de werkelijkheid ligt iets genuanceerder...

11.500 handtekeningen van de 13.000 allemaal wél afkomstig uit Zeeland!

Hoe kan de heer Algra van Stichting Aqua Familia deze uitspraak doen in de PZC? Waarop is zijn aanname berust?

In oktober 2019 waren er ruim 13.000 handtekeningen opgehaald van mensen die tegen de komst van het nieuwe vakantiepark waren.

Van de 13.000 petitietekenaars komen de meeste uit Zeeland. Omdat ik de petitie heb uitgevoerd heb ik inzage tot een lijst waarop alle postcodes staan vermeld.

Zeeland telt 179 postcodes bestaande uit 13 gemeentes; Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Middelburg, Reimerswaal, Terneuzen, Tholen, Veere, Vlissingen, Schouwen-Duideland, Noord- Beveland en Sluis.

Van de 13.000 petitietekenaars zijn er 11.529 die vallen onder de postcodes 4300 t/m 4698. Dus allemaal mensen uit de buurt.

 

Bron: https://www.pzc.nl/walcheren/eigenaren-vakantiehuizen-zijn-woestenij-op-waterpark-veerse-meer-beu-driestar-maakt-mooiste-park-van-nederland~a59e0599/